بلاگ

پیام ناشناس هنر به اشتراک گذاری احساسات مثبت و منفی

پیش در آمدی بر مقاله (پیام‌ ناشناس، اثرات آشکار: هنر به اشتراک گذاری احساسات مثبت و منفی)

 

ممکنه تا به حال برای شما هم پیش اومده باشه که به دلیل عدم رعایت روش‌های درست انتقاد کردن روابط دوستانه و با ارزشی که با دوستان، فامیل، همکاران و… خود داشتین از دست دادین و یا مشکلاتی به وجود اومده که جز حسرت خوردن کاری نمی‌توان کرد. 

اما اگر قصد انتقاد سازنده دارین؛  توصیه ما به شما اینه که حتماً با روش‌ها و تکنیک‌های درست انتقاد کردن و با آداب اون آشنایی کافی کسب کنین. با رعایت اصول انتقاد سازنده دیگر روابط شما به دلیل یک انتقاد و یا پیشنهاد ساده با دیگران شکرآب نمی‌شه. حتی برخی راه‌ها مثل ارسال پیام ناشناس وجود داره که می‌تونین با استفاده از اون‌ها خیلی محترمانه از دور و اطرافی‌هاتون انتقاد کنین. 

 

انتقاد سازنده

اگر فکر می‌کنین انتقاد سازنده و درست یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین کارهای دنیاست فکر اشتباهی نمی‌کنین چون همانطور که یک انتقاد به جا و درست می‌تونه منجر به محکم شدن پایه‌های روابط شما با دیگران و یا پیشرفت طرف مقابل بشه بالعکس اگر انتقادی متعصبانه و بی‌دلیل و یا در صورت عدم آگاهی از آداب انتقاد کردن اتفاق بیفته ممکنه مشکلات و چالش‌هایی به وجود بیاد که زندگی شما و طرف مقابل رو تحت تاثیر قرار بده. شما نباید با انتقاد نادرست شخصیت طرف مقابل رو خرد کنین چون ممکنه وضع موجود با کلام و رفتار پرتنش و پرخاشگرانه شما متشنج بشه و ریشه روابطتون از بین بره. 

همچنین راه‌های به کارگیری انتقاد اهمیت زیادی داره. یکی از راه‌هایی که سایت بو نده برای انتقاد از افرادی که در رعایت بهداشت فردیشون اهمال کاری می‌کنن در اختیار شما همراهان عزیز قرار داده این هست که با ارسال یک پیام ناشناس که به هیچ وجه فرستنده اون مشخص نیست از دور و اطرافی‌های خود انتقاد کنین. 

ارسال پیام ناشناس راه حل بسیار مناسبی برای یک انتقاد سازنده به حساب میاد. با این کار شما خیلی محترمانه به طرف مقابل گوشزد می‌کنین که در رعایت بهداشت فردی بیشتر تلاش کنه. با این کار نه تنها هیچ ناراحتی و سوء تفاهمی بین شما و فرد مورد نظر به وجود نمیاد؛ بلکه به اون فرد کمک می‌کنین تا در جهت پیشرفت شخصیتی خودش گام برداره. 

 

آشنایی با آداب انتقاد

  1. آیا در جایگاهی هستین که از دیگران انتقاد کنین؟

متاسفانه این قضیه به یکی از معضل‌های اجتماعی در جامعه ما تبدیل شده. یعنی اینکه بیشتر افراد خودشون رو یک پا منتقد می‌دونن و این حق رو به خودشون میدن که در تمامی موارد احضار نظر کنن. این افراد نه تنها به دنبال انتقاد سازنده نیستن بلکه دوست دارن دیگران رو زیر سوال ببرن و با جبهه‌گیری سعی بر اعمال نظرات خود بر زندگی شخصی دیگران دارن. قبل از اینکه تصمیم به انتقاد کردن از کسی داشتین حتماً سوالات زیر رو از خودتون بپرسین و اگر جواب شما به این سوالات بله بود بعد از آشنایی با آداب انتقاد کردن و با لحنی درست از فرد مورد نظر انتقاد کنین. 

 

  •  آیا در حوزه مورد نظر تخصصی دارین؟ 
  • خودتون به موضوعی که مورد نقد قرار دادین؛ پایبند هستین؟  
  • آیا به سطح آگاهی‌تون برای انتقاد و راهنمایی کردن افراد اطمینان دارین؟ 
  • و از همه مهم تر از روش‌های صحیح و اصولی انتقاد کردن مطلع هستین؟

 

  1. آیا زمان مناسبی برای انتقاد کردن، انتخاب کردین؟

به هیچ وجه این قضیه رو دست کم نگیرین. حتماً بارها شاهد این بودین که عدم موقعیت شناسی می‌تونه منجر به سوء تفاهم‌ بشه. برای انتقاد حتماً شرایط روحی طرف مقابل رو در نظر بگیرین. انتقاد شما در زمان نادرست می‌تونه شرایط روحی فرد رو بدتر کنه و منجر به آشفتگی بیشتر اون شخص بشه. 

پیام‌ ناشناس، اثرات آشکار: هنر به اشتراک گذاری احساسات مثبت و منفی داره تلاش میکنه که بتونه جامعه بهتری برای ما و افراد حاشیه مون بسازه!

  1. انتقاد کردن در جمع ممنوع! 

تصور کنین در جمعی نشستین و فردی در مقابل همگان شروع به بازگویی ایرادات شما می‌کنه. در این لحظه چه احساسی به شما دست میده؟ قطعاً انتقاد کردن در جمع عزت نفس طرف مقابل رو مورد هدف قرار میده. این کار نه تنها منجر به پیشرفت طرف مقابل نمی‌شه بلکه اعتماد به نفس اون رو تا حد زیادی پایین میاره. پس حتماً در نظر داشته باشین که یک انتقاد سازنده زمانی مفید واقع میشه که در خلوت و تنهایی و به دور از جمعیت انجام بشه. 

پیام ناشناس، اثرات آشکار: هنر به اشتراک گذاری احساسات مثبت و منفی
کلام پایانی

از قدیم گفتن دوستان واقعی کسانی هستند که عیب و ایرادات شما رو به شما گوشزد می‌کنن. اما گفتن این عیب‌ها قوانین و آدابی داره که رعایت کردن اون در زمان انتقاد از واجباته. قبل از شروع انتقاد سعی کنین از خوبی‌های فرد مقابل تعریف کنین. به هیچ وجه فرد مقابل رو با دیگران مقایسه نکنین و با این کار اون رو زیر سوال نبرین. 

فراموش نکنین که افراط در انتقاد کار بسیار اشتباهیه و در این زمینه هم باید حد تعادل رو رعایت کنین و در آخر برای اینکه انتقاد سازنده‌ای داشته باشین راه حل پیشنهادی خودتون رو ارائه بدین تا فرد مقابل بتونه ایرادات خودش رو برطرف کنه. فراموش نکنید که در زمان انتقاد داشتن لحنی نرم و آرام بسیار تاثیرگذاره. هرگز در زمان عصبانیت و یا با تندخویی از دیگران انتقاد نکنین.

راستی!! بعد خوندن این مقاله پیشمنهد میکنم مقاله (5 نکته طلایی برای داشتن آداب معاشرت کاری موفق) رو یه نگاه بهش بنداز حتماٌ برات مفیده ممنون که مارو دنبال کردی❤️

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *